Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print
Contact


Voor wie en hoe werkt het?Als het leven te moeilijk wordt, als je te moe bent om verder te gaan, als je niet weet wie je bent, als je je jeugd kwijt bent, als je je eigenwaarde kwijt bent . . . dan is een regressietherapie een weg om je leven weer op de rails te krijgen.

Regressietherapie kan je helpen om delen van je zelf terug te vinden, trauma’s te verwerken, inzicht in je overlevings-mechanismen te krijgen en een nieuwe leefstructuur op te bouwen.

Regressie is terug gaan in de tijd, zelfs tot voor de geboorte.
Een trauma kun je al voor je geboorte oplopen en er nog steeds last van hebben.

Problemen kunnen zijn:

Je voelt je niet gewenst. Je voelt je nooit optimaal, vaak ziek. Je hebt geen idee wat je op deze wereld te zoeken hebt. Je bent de weg kwijt.


Oorzaken kunnen zijn: Een ongewenste zwangerschap van jouw moeder. Overbezorgde zwangerschap. Zwangerschap met een medische indicatie. Zwangerschap met psychische problemen van de moeder.

Je draagt, zonder dat je het weet, de lasten van de zwangerschap van je moeder met je mee.
Het is dan niet verwonderlijk dat je nu last hebt van gevoelens of lichamelijke klachten die je niet begrijpt.

In je eerste levensjaren kun je ernstige trauma’s opgelopen hebben. Ook in de verdere ontwikkeling van je leven kan het een en ander zijn voorgevallen zodat je er nu niet meer uitkomt.

In de kop van deze pagina vind je voorbeelden van dit soort trauma´s

Door terug te gaan in de tijd kun je de problemen, die je nu met jezelf hebt, lokaliseren, inzicht krijgen in het hoe en waarom, en oplossen door de oude structuren te veranderen.

Hoe gaan we terug in de tijd?

We gaan eerst met een vraaggesprek uitzoeken wat de problemen zijn en wat je nog weet, daarna met een voorstellingsbrug uitzoeken wat je niet meer weet. Deze brug brengt het onderbewustzijn naar het bewustzijn, je bent er dus volledig bij, je hoort wat je zegt en je ziet wat je toen hebt moeten doen om te overleven.


We werken vooral met kindsdelen, dat zijn delen van jezelf die ieder op hun eigen manier een overlevingsproces op gang hebben gezet. Deze kindsdelen kunnen je leven nu beheersen zodat je niet weet waarom je iets doet of juist niet.
De bedoeling is door met de kindsdelen te werken, de balans terug te vinden in jezelf.

Vertrouwen/ Zelfvertrouwen Angst Bindingsangst Verlatingsangst Faalangst Fobie Incest Verkrachting Mishandeling Lichamelijke mishandeling Geestelijke mishandeling Stemmen horen Pesten Perfectionisme Levensmoe Energieloos Wie ben ik Eenzaam Veiligheid Zelfdestructie Schuldgevoel Angstgevoel dood te gaan Veroordeling Lichamelijke klachten