Home Regressie Reïncarnatie Psychometrie Trauma Dromen Tarieven Contact Afrika Links


IncestAls je te maken hebt gehad met incest, ligt je wereld ondersteboven.

 

Je krijgt met verschillende gevoelens te maken zoals angst, wantrouwen, gebrek aan zelfvertrouwen, schuld, woede, verwarring, lichamelijke klachten, terugkomende nare dromen, relatieproblemen, seksuele problemen, gevoelens naar zelfdoding.


Het is niet niks wat je hebt moeten doorstaan en het lijkt niet op te houden. Net als je denkt dat je er vanaf bent, lijkt het nog veel erger te worden.


Afsluiten helpt niet meer en het vergeten lukt ook niet.


Je bent bang om er met iemand over te praten, je kunt de ervaringen zelf niet eens begrijpen, laat staan een ander.
Misschien heb je het gevoel dat het je eigen schuld is geweest of nog steeds is.

Ergens weet je wel dat het nooit jouw schuld is geweest of is, maar de dader heeft jou dat schuldgevoel zo ingeprent, dat je het bent gaan geloven.


Genoeg is genoeg. Als je dat ook vindt wordt het tijd om met jezelf aan de slag te gaan.
De therapie zal niet gemakkelijk zijn maar erger dan dat het nu is, kan het nooit zijn.

Je wordt tot niets gedwongen, alles wat we gaan doen wordt eerst met je besproken.
Alles wat je zegt wordt opgeschreven en behoort jou toe. Niemand anders dan jij en de therapeut krijgen toegang tot de informatie die jij aan de therapeut toevertrouwd hebt.

Als je nog niet toe bent aan therapie, begin dan met alles op te schrijven, verscheur het dan weer en doe het opnieuw. Als het maar even mogelijk is, probeer er over te praten.
Je bent de enige niet die zoiets ervaren heeft en misschien tref je iemand die ook met deze verschrikkelijke ervaring te maken heeft gehad.

De ene ervaring is nooit erger dan de andere ervaring, het is allemaal erg.

Je kunt mij ook schrijven…

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail Print
Contact
Vertrouwen/ Zelfvertrouwen Angst Bindingsangst Verlatingsangst Faalangst Fobie Incest Verkrachting Mishandeling Lichamelijke mishandeling Geestelijke mishandeling Stemmen horen Pesten Perfectionisme Levensmoe Energieloos Wie ben ik Eenzaam Veiligheid Zelfdestructie Schuldgevoel Angstgevoel dood te gaan Veroordeling Lichamelijke klachten